Konversation med en Eslövsbo

-Hallå Hallå
-Nämen hajsan, jaså du är åsse i stan' ida'?
-Jo de e ju långlörda så man får gå ud å ta litta luft.
-Ja du har sitt att de är 20% på Romeo & Julia på gallerian
-Ja ja ska in å se om ja hiddar nått piffet. De e ju krogsväng ikväll
-Jaa annars då?
-Fick en son igår och jubbet tuffar po som vanlet...hade en kompis som förlora ena armen i i tryckluftsborr i förra vickan, himst rent didär
-Ja de e dållet när de inte ser över säkerheten...
-Ja dehär vädret är traded
-klassiskt eslövs-väder med 2 grader och pissregn som får regnsäsongen i indien att likna duggregn
-Ja de e himst rent. Ja när vi va i Thailand så regnade en hel da non-stop. Ja vi fick sidda på hotellet hela kvällen.
-Nä men ska du me ikväll på krogsvängen?
(skriker till sitt barn) -SMATANA KOM NER DÄR IFRÅN! DU KAN INTE KLÄDRA DÄR ME DINA KNÄN, DU FÅR ONDT. Ja nä detta går inte längre. Hälsa him!
-Ja hälsa him!

Anna Skipper -SLÄNG DIG I VÄGGEN!

Så, nu har vi testat allt(läs:ALLT ink. flygvärdinnedieten, abtronic, weight watchers..you name it!) och det här med bantning funkar fan inte. Så nu har vi en gång för alla dumpat Anna Skipper och Blossom och skaffat oss rediga förebilder som är vackra utan att banta och hålla igen hela tiden. Exempelvis:

Donatella Versace
Pamela Anderson
Sylvester Stallones mamma Jackie
Michael Jackson
Cher

Jag menar man måste få leva litta och inte bara behöva tänka på vad man stoppar i sig hela tiden. Vill Johannis äta majonäs-och-hamburger-ost-mackor till mellis tycker jag han kan få det. Litta måste man ju få unna sig!
Så därför gjorde vi helt enkelt slag i saken o besökte kliniken "Brighter&Wider" som ligger här i grannhuset i källaren. Oj ni må tro att det var trevligt,  mannen piffade upp oss riktigt så nu kan vi gå ut o leta efter en karl till mig i helgen!

Så, det här är nu vår nya look(för endast en tredjedel av vad det hade kostat i Sverige!!!):Som ni ser sprutade Dr Tavakoli in lite granna både här och där.


Vi har även fått nya fantastiska grannar här i huset, det är väldigt trevligt!
Mamman som väger 45kg,  går runt i vinterjacka året om ihop med ett par halvthighta mjukisbyxor som skär upp lite överallt,har halvkort fett stripigt hår och ser ut att gå på minst 5 olika mediciner. Att hon är förtidspensionerad avgör jag bara genom att titta ut genom fönstret, hon sitter nämligen på lekplatsen 15 timmar om dygnet och när hon inte har en cigarett i munnen skriker hon på sin avkomma. Som förresten ser ut att heta(om vi bott i Sverige) Kevin, Liam, Dylan, Tindra eller Nova. Inte är det så sofistikerat som Smatana eller Petit Chou iallfall!

Hennes syster, som också bor i området, väger runt 90kg går runt i samma thighta mjukisbyxor men med en matchande topp som gör att hennes kärlekshandtag och kagge fullkommligt väller ut över byxlinjen. Hon har lika avskyvärda barn och hennes man är ett riktigt stolpskott. Han ser ut att ha en IQ straxt över en förståndshandikappad och går alltid runt med en blåtira på något av ögonen. Om han är fotbollssupporter eller bara ett offer på krogen kan jag inte avgöra.

Den tredje systern, som också bor i samma område är ett mellanting av de två andra systrarna, hon ser ut att vara runt 15 men har redan 2 barn (Alla systrarna fullkommligt spottar ut barn, barnbidraget lär ha höjts sen min tid).

Annars så rullar allt på här, Plasnutti skriger mest och står nu o rullar morotsbiffar, mycket trevligt. Vi har anatomitest på onsdag samt fredag, det tycker vi ska bli väldigt trevligt och har laddat med betablockerare. Tydligen vankas det även tentafest med tema Halloween i vår lägenhet på lördag fick vi reda på, det tycker vi ska bli trevligt även det. Jag jobbar på Plasnuttis outfit, det blir antingen Jultomten eller Elefant. Han tjatar så om att få vara korv så möjligen en Falukorv, vi får se om det går att göra något åt.

Nu skriger han från köget att maden är färig så see you later aligator!
In a while crocodile, take it easy japanese och allt det där.

Kärlek

Måndagsbantningen har börjat

Som bekant har ju den där Klang problem med kalorierna och eftersom det är ekonomiskt omöjligt att förnya hela hans garderob(jag erbjöd mig att sy till en resor i byxorna av våra gardiner men det ville han inte, han har ju en fallenhet för all den där lyxen) så är nästa steg på listan att försöka börja röra på honom! Iiallfall tyckerj ag att han ska gå till skolan en dag i veckan, att jag ska dra honom på kärran varje dag är lite mycket, jag får så ont i knäna. Och allvarligt talat så blir det väldigt kladdigt att hålla dörrkarmarna insmörjda med matfett, han slickar i sig den också när han tar sig fram.

Så, idag tog jag alltså helt sonika en kasse o fyllde med diverse produkter ifrån kylen. Bland annat 3 olika sorters majonäs(hellmans, heinz & tip's sos de maionezâ),  allehanda hamburgerostar, kycklingchips samt "orangengedrinken", en apelsinsaft som Klang varit väldigt förtjust i men han får ha den på lördagar bara. Nu är kylen även fylld till bredden med sellerisnacks och chilifrukter för att öka ämnesomsättningen. Steg två blir att få iväg honom till skolidrotten på fredag vilken han skolkade ifrån i fredags. Jag försöker att förbereda honom mentalt genom att gå i olika idrottsaffärer o välja ut snygga sportiga gympakläder till honom.

Fortsättning följer, planen är att han ska gå ner till 90-nått så det kommer väl ta ett tag men han är på väg och det är det som är det vitkiga!! YOU GO GIRL!

Klang har även börjat följa en Kinesisk såpa här på eftermiddagarna sådär vid halv 4 tiden. han är helt biten men själv tycker jag att det börjar urarta rätt rejält.. Jag menar sen Boksil gift sig med Deapung har hon varit otrogen inte mindre än 3 gånger och nu har det ju kommit fram att Kaiu-Wai faktiskt var Caupungs o Deapungs riktiga pappa jag menar det kunde vem som helst ha räknat ut från början..SOOO LAME!!

Så, nu till något mycket mycket roligare! Vi ska skaffa husdjur!! Ja Klang har tjatat o tjatat varje vaken minut så nu börjar det väl bli dags. I lördags for vi då till en djuraffär för att hitta vår nya luddiga fmailjemedlem. Den lite rundare killen föll pladask för en kanin som han absolut inte kunde slita sig ifrån, han tyckte den var helt bedårande och jag lovar mina vänner att det tog mig ett bra tag att övertyga honom att kanin faktiskt inte var djuret för oss, jag menar, de luktar, vart ska den vara på julen, han kommer att tröttna o i slutändan kommer det bli jag som får ta hand om den etc etc. Det slutade iallfall med att han under tårar(det var extremt dramatiskt) överlämmnade kaninen till en annan kvinna o jag har sedan dess övertygat honom om att Max nu har det bra o att hon kommer ta bra hand om honom.(Försök att inte ta upp det med honom, det är väldigt känsligt fortfarande). Well, det blev inget husdjur för oss den här gången, vår stockholmsvän Viktor köpte dock två skator som nu flyger lösa runt i hans hem(Klang var med o döpte dem; Koko & höna eller Blå & Röd).

Kärlek!
/Smellis aka Reefat aka Linnéa


Vänner av ordning

Vårt hem det förfaller. Efter två inneboende, avsaknad av fungerande soffa och ett antal bakfylledagar ser vårt hem nu ut som ett perfekt inslag i "Rent Hus". Men nu ska det bli förändring idag kom vår soffa. En soffa som det kostade 120:- för två män att bära upp för de åtta trapporna. så nu på morgonen har vardagsrummet sanerats så även köket. Linnéa fick äran att ta hand om diskberget och diverse ostpapper som låg på golvet. Efter föreläsningen idag och efter eftermiddagskaffet så kommer jag att sanera min säng. Smellis hängde där hela dagen igår och åt upp pralinasken (Grazian), pizzor och choklad, ca en tredjedel hamna i min säng.
Idag blir det anatomilaboration så vi får se om det blir något karvande i kadaver. Ryktesvägen har jag hört att det ska vara som att skära i beef jerky.
Ja nu måste jag gå och se till att hon där som smutsar ner svabbar av sig lite innan skolan.
Idag rengjorde hon spisen


Första veckan

hej igen vänner!Tänkte att det var på tiden för en liten uppdatering av bloggen så att ni alla får hänga med på vår glamourösa resa!

Dagen(fredag) började med att Mr Klang gick upp i ottan för att ha skolgympa. Ni kan tro att han var gla! Dock varade inte glädjen länge för när han kom fram till idrottssalen var det bara information med den underbare proffessorn som endast pratar rumänska -otroligt spännande! Efter det var det anatomi. Ojojoj, där var det livat, vi har lärt oss så mycket snart kommer vi kunna bota alla era(Karnas och Annas i varje fall) krämpor. Vår lärare verkar mycket bra, men det gäller nog att plugga ordentligt för att hålla jämnt tempo.
Efter anatomin stack vi o 12 av våra klasskamrater för att käka lunch på en mysig liten restaurang. De hade 3 vegetariska rätter: pizza, soppa sallad. Sist jag åt där tog jag sallad fick jag en glad överasskning, det var ett hårstrå i maten! Detta upptäcktes dock när salladen i princip var slut. Det kliade i halsen i ungefär ett halvår. Iallfall tänkte jag att "alla väl kunde ha en dålig dag", och "inte kan väl det hända två gånger?" o beställde därför glatt, och möjligen en gnutta naivt, in en sallad till. När nästan hela var slut hittade jag en död myra gömd i ett salladsblad. 

Jag och Klängen har som bekant investerat i en underbart vacker soffa. I affären var exemplaret i en underbart vacker röd nyans med vita detaljer. Vi valde en enfärgad mörkbrun, expediten tyckte vi var jättemärkliga som inte ville ha minst två olika färger och gärna lite mönster också. För att fira att soffan kommer på måndag samt att vi klarat skolan en hel vecka gick vi med raska steg in i en mataffär för att köpa oss en ask med praliner! Ååå vi har drömt om aladdinaskar i flera veckor och nu skulle vi äntligen få en. Vi valde länge och väl o bestämde oss till slut för en vacker röd ask av märket "GRAZIA". Vi tyckte att den var lite väl dyr, men lite måste man ju faktsikt unna sig, o även om vi är fattiga studenter så någon gång ibland kan det väl gå för sig? Nästan 9 lei gick kalaset loss på och när vi kommit hem o satt på kaffekogare kunde Johannis knappt bärga sig, alldeles vild var han!
Det måste ha varit en sadist som gjorde den där asken. Innehållet i "chokladen" bestod av socker fett samt diverse estrar och E-ämnen. Jaja, så länge det innehåller socker så ska det nog gå ner!

Jag vet inte hur mycket ni vet men jag vill ju väldigt gärna ha ett husdjur. En liten gullig hamster eller en katt som heter Anki allra helst. han den där andre som jag bor med hävdar dock bestämt att både hamstrar, marsvin och kaniner är extremt självmordsbenägna och hoppar väldigt ofta från balkonger. Märkligt och framförallt synd tycker jag men då går det ju såklart inte att ha ett djur. Som plåster på såren har vi därför startat en fågelsamling! De står på hallbyrån o är så söta så:
50% av samlingen.
Detta är 50% av samlingen.

Ses snart igen, tja läget tjabba o allt sånt!
En stjärna har fötts

Efter diverse påtryckningar från familj och vänner har vi skapat en weblog eller kort och en blogg. Det har kommit till vår kännedom att det är modernt att berätta öppet om sitt liv och lägga upp bilder på vardagssituationer. Så då tänkte vi att eftersom vårt liv endast innehåller menlösa vardagssituationer kommer detta med "bloggade" att gå galant.
Så till vårt vardagliga liv. Det är helt fullt av glitter och glamour 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan.
Vad har vi gjort den senaste tiden i Rumänien. Just nu sitter vi och dricker kaffe, efter att jag skällt ett antal gånger på Linnéa att hon ska starta upp kaffemaskinen, och kollar ut genom köksfönstret. Spännande grannar har vi speciellt gatflickan med röd Audi som kör iväg till sina klienter och sen hem igen flera gånger om dagen. Hon verkar trevlig. Vi har idag till kaffet ett trevligt ostwienerbröd, jag är dock inte säker på att Linnéa ska få äta av det. Hon har som bilden visar gått upp ett antal kilo sen vi flyttade hit. Det är nog alla naddamagor hon trycker i sig hon har en förkärlek till dem med majonnäs (Hellman's den goaste!) och hamburgarost   Själv har jag gått ner några kilo tack vara min så kallade modelldieten vilket innebär endast en godispåse per dag. Jag får äta allt annat men jag har dragit ner min godiskonsumtion från fyra påsar till en. Smellis tyckte att det "lå en massa pabber överalld"
Nä nu måste vi gå det är Days of our lifes och på ROM3. Linnéa har laddat med kycklingships och sluss.

RSS 2.0